چهارمین سوگواره مجتبوی داراب با حضور شاعران آئینی ۹ استان کشور در روز هفتم ماه صفر و سالروز شهادت امام حسن مجتبی برگزار شد. به گزار ش پایگاه تحلیلی خبری عصر داراب نیوز؛ در این سوگواره مردمی استاد محمدرضا سنگری به بخشی از تاریخ شهرستان داراب اشاره کرد و گفت:
حدود ۱۴۱۵ سال پیش یعنی سال ۲۳ هجری قمری وقتی که عثمان بن علی طلحه که آن روزگار فرماندهی سپاه اسلام را در ایران به عهده داشت و به این سرزمین رسید مردمی که به سبب فرهیختگی و فرهنگ نابی که داشتند و شناختی که پیش تر از اهل بیت به دست آورده بودند سفرای خود را فرستاده بودند تا درباره اسلام مطالعه کنند با آغوش باز اسلام را پذیرفتند، در جای جای ایران مقاومت اتفاق افتاد یعنی اگر بررسی کنید سیر حرکت سپاه اسلام را در آن روزگار، در بسیاری از نقاط مقاومت می بینیم، دیر می پذیرند، گاهی وقتها جنگ هایی اتفاق می افتاد، بعضی از سرداران بزرگ سپاه اسلام مثل بهاربن مالک به شهادت می رسند، از فرزندان شخصیت های بزرگ مثل فرزند حضرت عبدالله بن جعفر طیار که همسر حضرت زینب است و به ایران آمده است به شهادت می رسد اما یک شهر هست که آغوش باز می کند و بلافاصله اسلام را می پذیرد، هم به سبب هوشمندی و درک روشنی که دارند و هم مطالعه ای که پیش تر درباره اسلام داشته اند. این باعث می شود که سریع بپذیرند؛ پس من داراب را سابقون و السابقون می دانم و به همین دلیل داراب نشانی از امیر المومنین علی دارد، چون علی (ع) سابق در اسلام است باید گفت شهر سابق در اسلام در ایران اسلامی شهر داراب است. بنابراین شما باید خیلی افتخار کنید به این ویژگی و خصوصیتی که دارید. این پژوهشگر برجسته تاریخ اسلام در ادامه افزود: حضرت امام حسن مجتبی نام داراب بر قلمش رفته است. بر قلم هیچ امامی نامی از شهرهای ایران نرفته است اما بر قلم امام حسن مجتبی نام داراب گذشته است : من که باشم که بر آن خاطر عاطر گذرم. شما باید بر این ویژگی دوم افتخار کنید. به گمان من برپا کردن سوگواره برای امام حسن مجتبی اگر بر کل ایران مستحب باشد بر داراب واجب است. برای اینکه انتساب به نام امام مجتبی دارد. معلوم می شود امام حسن نظر ویژه ای به اینجا داشته است.
احمد خوانسالار دبیر چهارمین سوگواره شعر مجتبوی داراب؛ مظلومیت زدایی از چهره امم مجتبی را لیل برپایی این سوگواره عنوان کرد گفت: در سال های گذشته ضرورت مظلومیت زدایی امام معصوم خصوصا امام حسن و بررسی ابعاد سیاسی و اجتماعی و بررسی صلح سبزامام حسن مطرح و احساس می شد. به همین خاطر در ۲۵ سال قبل با مساعدت امامان جمعه داراب مؤسسه علمی فرهنگی امام حسن مجتبی(ع) در داراب تأسیس و به ثبت رسید تا بتواند گامی در جهت شناساندن آمام مجتبی بردارد. وی در بخش دیگری از سخنان خود به مظلومیت امام مجتبی در عرصه شعر آئینی اشاره کرد و افزود: پس از اوج شعر آئینی در کشور و ملاحظه اینکه امام حسن در شعر آئینی مظلوم واقع شده است، توجه هنرمندان آئینی داراب معطوف به سالروز وفات امام حسن مجتبی شد و با برگزاری همایش ها و سوگواره ها سعی در جبران این نقیصه شد و با حمایت و ارشاد شاعر آئینی استان فارس جناب اقای احد ده بزرگی؛ بال های خود را برای کشوری شدن گشود.
حجه الاسلام صادقی امام جمعه داراب هم در این سوگواره با اشاره به برگزاری سوگواره در هفتم ماه صفر گفت: علمای بزرگی مثل شهید اول بعنوان افقه الفقها و صاحب کتاب لمعه که سالهاست در حوزه های علمیه تدریس می شود معتقد است که شهادت امام حسن در هفتم صفر سال ۵۰ هجری است. شبخ مفید که بنیانگذار حوزه علمیه نجف است مورد تأئید قطب دایره امکان است هم شهادت امام مجتبی را در روز هفتم صفر می داند. همچنین صاحب مصباح شیخ کفعمی است و این موضوع را می گوید. یکی از اهداف سوگواره احیای هفت صفر به عنوان روز شهادت امام حسن است شهادت امام حسن احیا می شود و امسال از رونق بیشتری برخوردار بود. موضوع مهم شهر داراب و اختصاص این شهر به داراب است. بند چهارم صلحنامه امام مجتبی و معاویه در سال ۴۱ هجری قمری که منعقد شد . بندهایی متتعددی دارد و در مورد امام حسن و شهر داراب است. امام حسن ۵ میلیون درهم که در خزانه کوفه هست مربوط به امام حسن است و ایشان می توانند بین فقرا تقسیم کنند و سالی دو میلیون درهم از خراج مردم داراب به امام حسن بدهند برای بازماندگان جنگ صفین و جمل.
بیشترین نقش در احیا شهر داراب مرحوم بلاغی و فرزند بزرگشان سید جعفر را دارند. همینگونه این شهر به امام حسن نسبت داده نشده و دلیلی دارد.در صلحنامه امام حسن مرحوم زمخشری نقل می کند من خراج مردم داراب را به این مناسبت قبول کردم که اموال مردم داراب نزدیک تر است به حلیت و حرمت است.
دبیر چهارمین سوگواره شعر مجتبوی در ادامه افزود: در سال ۹۴ سومین سوگواره را به صورت منطقه ای با حضور شاعران ۶ استان کشور : فارس- یزد- کرمان- هرمزگان- بوشهر- کهگلیویه و بویر احمد در دو بخش شعر و مقاله برگزار کردیم و امسال و در چهارمین سوگواره، شاعران آئینی ۹ استان کشور حضور دارند، امروز می توانیم بگوییم کمتر شاعر آئینی است که از انتساب شهرستان داراب به امام حسن اطلاع نداشته باشد.
وی در خصوص اهداف این بلند مدت این سوگواره اشاره کرد و افزود: امید واریم در آینده با دعوت و حضور یکی از مراجع تقلید این سوگواره برگزار شود و روزی شاهد قدم های مبارک رهبر معظم انقلاب برای حضور در این سوگواره در شهر داراب باشیم. یکی دیگر از اهداف اینست که در نظر داریم تا با اعزام محققین به کشورهای اسلامی مثل مصر. سوریه و عراق جهت واکاوی حکومت شام و بررسی حکومت در قرن اول هجری به منظور تکمیل مستندات و همچنین برگزاری کنگره های بین المللی گامهای بلندی را برداریم و در این راستا دست عاشقان اهل بیت را به یاری می طلبیم؛ دست هایمان را بگیرید که یک دست صدا ندارد.
ثبت دیدگاه