در شبانگاه سه شنبه ۱۹ فروردین، ماه را بزرگتر از اندازه واقعی در آسمان مشاهده می کنید
به گزارش پایگاه خبری عصر داراب نیوز، ماه در ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه شبانگاه سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۹ در گردش مداری خود به دور زمین به نزدیک ترین فاصله از زمین میرسد، در این زمان ماه کامل است و با حضیض مداری بسیار بالای این سیاره و نزدیکی آن به زمین، شما ماه را بزرگتر از اندازه واقعی آن در آسمان مشاهده خواهید کرد. در این زمان ماه ۳۵۶ هزار و ۹۰۷ کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت،
حالت بدر (ماه کامل) به نزدیکترین فاصله خود از زمین برسد، درخشان تر و بزرگتر از حد معمول دیده می شود که پدیده ماه افروختگی یا اَبَر ماه روی می دهد. این پدیده موجب میشود تا ماه از دید ناظر زمینی ۱۴ درصد بزرگتر و ۳۰ درصد درخشانتر جلوه کند و این عامل مهمی در جذب مردم و عکاسان نجومی برای تماشای این پدیده جالب است.
ماه، هر چهار هفته (دقیق تر، هر ۲۷ روز و ۷ ساعت و ۴۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه یک بار، یعنی هر ۲۷،۳۲۱ روز)، فاصله اش با زمین به نزدیکترین حد می رسد. البته در دوره یاد شده، یک بار هم از زمین کاملا دور می شود.
اگر چه ماه هر چهار هفته یک بار به حضیضِ مداری (نزدیکترین فاصله) می رسد و به زمین نزدیک می شود، اما همیشه در حالت بدر نیست که ماه افروختگی یا اَبَر ماه روی دهد؛ البته چون گردش ماه به دور زمین نه دایره وار، بلکه در مدار بیضوی است، فاصله اش تا زمین متفاوت است. در نزدیک ترین فاصله ۳۵۶،۵۰۰ کیلومتر و در دورترین فاصله ۴۰۶،۷۰۰ کیلومتر از زمین دور است.
نیروهای گرانشی زمین، خورشید و سایر سیارات همه و همه بر روی ماه تأثیر گذار هستند و مدار حرکت ماه به دور زمین نه دایره وار بلکه در مدار بیضوی است؛ به طوریکه در حالت اوج (apogee یا همان بیشترین فاصله ماه با زمین) ۴۰۶ هزار کیلومتر و در حالت حضیض (perigee یا همان کمترین فاصله ماه با زمین) ۳۵۷ هزار کیلومتر است.
ثبت دیدگاه