چهارشنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۲ 1 رمضان 1444 Wednesday, 22 March , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1830 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 1571×
  • اوقات شرعی

  • جدیدترین اخبار

    نامه سرگشاده انجمن توسعه پایدار داراب در اعتراض به کندی روند پروژه های عمرانی شهرستان/ چرا پس از گذشت سال ها هنوز برخی پروژه ها به ثمر نرسیده اند؟ اطلاعات کاربران “کلاب هاوس” فاش شد حجه الاسلام صادقی: نرخ باسوادی در داراب به ۹۶ درصد رسیده است/ ۹ دی روز میثاق با ولایت و بصیرت مردمی است بررسی وضعیت مدیریت پارک های داراب، اندکی فضای سبز و تٱسیساتی غیر قابل استفاده ضرورت راه اندازی مرکز رشد علم و فناوری در داراب شمار بیماران کرونایی کشور۵۳ هزار و ۱۸۳ نفر، فارس ۹۹۸ نفر و مبتلایان کرونا در داراب به ۹ نفر رسید رسید تهیه ۱۱ سری جهیزیه به ارزش ۵ و نیم میلیارد ریال مراسم عزاداری کودکان عاشورایی در ششمین روز از ماه محرم چگونگی برگزاری مراسم شب های قدر اعلام شد/افراد شرکت کننده لازم است سجاده، مهر، قرآن و مفاتیح همراه بیاورند ۳۰۰ مبتلا به کرونا از آغاز تیرماه در داراب؛ رکورد مبتلایان به ۵۰۰ نفر نزدیک می شود/ چرا مسئولین اعلام وضعیت قرمز نمی کنند؟

    قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی به تأیید شورای نگهبان رسیده است

    شناسه : 10444 ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴ 640 بازدید ارسال توسط :

    قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشتمل بر دوازده ماده و چهارده تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۶/۱۱/۹۸ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۹/۱۱/۱۳۹۸ به تأیید شورای نگهبان رسید.   به گزارش پایگاه خبری عصر داراب نیوز، در این قانون فعالیت انتخاباتی […]

    قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی به تأیید شورای نگهبان رسیده است
    پ
    پ

    قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشتمل بر دوازده ماده و چهارده تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۶/۱۱/۹۸ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۹/۱۱/۱۳۹۸ به تأیید شورای نگهبان رسید.

     

    به گزارش پایگاه خبری عصر داراب نیوز، در این قانون فعالیت انتخاباتی به هرگونه فعالیت قانونی اطلاق می‌گردد که نامزدها، احزاب و گروههای سیاسی و طرفداران آنها در تبلیغات و یا امور مرتبط با انتخابات انجام می‌دهند.

    هزینه‌های انتخاباتی نیز هزینه‌هایی مادی است که نامزدهای انتخابات و احزاب و گروههای سیاسی در انجام فعالیت‌های انتخاباتی و تبلیغات، صرف می‌کنند.

    در قانون شفافیت مالی هزینه های نامزدهای انتخاباتی، وزارت کشور پایگاهی به ‌صورت الکترونیکی ایجاد کرده است که نامزدها و احزاب و گروههای سیاسی ملزم به ثبت اطلاعات مالی خود مطابق قانون در این سامانه می‌باشند.

    طبق ماده ۲ قانون شفافیت مالی، هیچ شخص و یا نامزدی نمی‌تواند اقدام به دریافت یا پرداخت کمک مالی نقدی یا غیرنقدی جهت تأمین منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی و هزینه‌کرد آنها نماید، مگر به صورتی که در این قانون مقرر شده است.

    در ماده۳  امکانات و منابع قانونی تأمین مالی تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی نامزدهای انتخابات، اعم از نقدی و غیرنقدی و مستقیم و غیرمستقیم منحصراً شامل موارد زیرآمده است:

    ۱ـ اموال و دارایی شخصی نامزد؛

    ۲ـ کمک‌های احزاب و گروههای سیاسی؛

    ۳ـ کمک‌های اشخاص حقیقی ایرانی؛

    ۴ـ منابع و امکانات عمومی که مطابق این قانون و سایر قوانین مرتبط استفاده از آن برای انجام فعالیت‌ها و تبلیغات انتخاباتی مجاز است، از قبیل سالن‌های اجتماعات، جایگاههای نصب تبلیغات، امکانات و رسانه‌های صوتی و تصویری در فضای مجازی؛

    تبصره۱ـ اشخاص حقوقی به جز احزاب و گروههای سیاسی، از هرگونه کمک به فعالیت‌های انتخاباتی تحت هرعنوانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط اشخاص حقوقی به‌جز احزاب سیاسی ممنوع می‌باشند، اعم از اینکه به ‌صورت کمک نقدی یا غیرنقدی باشد و یا اینکه اموال، خدمات یا دیگر امتیازات مستقیم و یا غیرمستقیم را به قیمتی کمتر از آنچه قیمت متعارف آنها است، برای نامزدها و یا در جهت فعالیت‌های انتخاباتی و تبلیغات فراهم نمایند.

    تبصره۲ـ نامزدها و احزاب و گروههای سیاسی حق ندارند هیچ‌گونه کمک مالی و غیرمالی از اشخاصی که دارای تابعیت غیرایرانی می‌باشند و یا اشخاصی که به یکی از جرائم اقتصادی محکوم می‌باشند را اعم از مستقیم و غیرمستقیم دریافت کنند.

    ماده۴ـ دریافت و پرداخت کمک مالی نقدی یا غیرنقدی برای تأمین منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی باید شفاف بوده و هویت پرداخت‌کننده و دریافت‌کننده آن معلوم باشد.

    تبصره۱ـ هرگونه پرداخت و کمک نقدی ‌باید از طریق اسناد بانکی یا به صورت الکترونیکی و از طریق شماره حساب موضوع ماده (۷) این قانون انجام گیرد.

    درصورتی که پرداخت‌کننده کمک مشخص نباشد و یا اطلاعات ارائه‌شده از سوی آن بیانگر موارد فوق نبوده و یا اشتباه باشد، اموال مذکور اعم از نقدی و غیرنقدی، مشمول احکام اموال مجهول‌المالک است.

    ماده۵ ـ حداکثر هزینه هر نامزد انتخاباتی، در هر دوره انتخابات متناسب با پراکندگی جمعیت، محدوده جغرافیایی و تعداد کرسی‌های هر حوزه انتخابیه با پیشنهاد وزارت کشور به تأیید هیأت مرکزی نظارت می‌رسد.

    تبصره۴ـ میزان کمک و هدایای هر شخص حقیقی به یک نامزد یا مجموع نامزدها جهت تأمین هزینه‌های انتخاباتی، حداکثر به میزان  بیست‌درصد(۲۰%) سقف هزینه‌ انتخاباتی نامزد مقرر در این ماده است.

    ماده۶ ـ هزینه‌های‌ انتخاباتی هر داوطلب صرفاً شامل موارد زیر است:

    ۱ـ هزینه‌های مربوط به دایر کردن محل ستاد انتخابات اعم از اجاره‌بهای آن و هزینه‌های خدمات و حمل و نقل و سایر هزینه‌های متعارف ستاد؛

    ۲ـ هزینه‌های برپایی تجمع عمومی مرتبط با اهداف انتخاباتی؛

    ۳ـ هزینه‌های تبلیغات مجاز؛

    ۴ـ هزینه‌ و حق‌الزحمه نماینده مالی و عوامل اجرائی و کارشناسی ستادها در فعالیت‌های انتخاباتی؛

    تبصره ـ سایر هزینه‌ها و تعهدات به جز موارد موضوع این ماده، از جمله ارائه کمک و خدمات نقدی و غیرنقدی به افراد توسط نامزد یا از طرف وی ممنوع و در حکم خرید و فروش رأی محسوب می‌شود. فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها مربوطه مکلفند ضمن ارائه تذکر کتبی و انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از این اقدامات، مراتب را به مراجع قضائی صالح و هیأت‌های اجرائی و نظارت گزارش دهند.

     

     

     

     

     

     

     

     

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.